03/07/2010

TOUR IN RDAM Part 1: Lance

'Doe jij 'm maar', zei collega-presentator Michel Wuyts. Daar kwam Lance Armstrong aangereden. Lance in Rotterdam. Ik zag aan zijn gezicht dat hij een goed humeur had. Amerikanen kunnen praten. Je kunt ze, zogezegd, aanzetten. Dat doe je met een simpele vraag. Dus: 'Lance, how are you?' Er kwam meteen een heel verhaal. Áfronden!' klonk er in het oordopje (gebruik ik normaal nooit). Michel kwam erbij, we gingen nog even door met Lance. Over de eerste week, cobblestones, ouder worden. Hij had bijzondere gymschoenen aan. Toen hij wegreed riep ik: 'Nice shoes!'. Hij lachte en zei iets terug. Ik verstond hem niet in het lawaai. Ik vermoed dat hij ook iets van mijn schoenen vond. Slangenleer. Daar vindt Lance vast iets van. Mijn eerste ontmoeting met de Amerikaan. Ik moet zeggen: nice, nice...

(foto: Klaas Jan van der Weij)