25/04/2009

DE RONDE VAN BORSELE

Vroeger: ik stond in tuinpak met een contrabas aan het hek van de Zeeuwse kerncentrale in Borssele. Er werd een enorm orkest gevormd rond het 'besmette' terrein. Op commando speelde alle aanwezige musici zo hard mogelijk; het lawaai zou de kerncentrale stilleggen. Nu: 25 jaar later rijd ik weer door Zeeland, op zoek naar herinneringen aan verdwenen wielerkoersen voor een museumtentoonstelling in Middelburg. Ik zie teveel windmolens in het verder zo lege landschap en denk: één veilige kerncentrale en we zijn van die draaiende ondingen af. We rijden bijna tegen Marianne Vos op. De wereldkampioene fietst zich warm voor de Omloop van Borsele (met één s). Daar zou mijn redactrice van Holland Sport, Marijn de Vries (bekijk Link), ook aan meedoen. Ik zie haar aan de start. Fietst pas twee jaar en rijdt met de sterksten mee. Ze wordt 56ste. Ik verbruik mijn benzine om in Rotterdam te komen. Dit was de Dag van de Energie, bedenk ik me thuis. Van slaap kan geen sprake zijn.

Get the Flash Player to see this player.