18/03/2009

SONNY ROLLINS

Ik stond met Sonny Rollins in de lift van het Concertgebouw in Amsterdam. We gingen van de kelder naar de begane grond. Het is nu tien jaar geleden; ik weet nog precies wat ik hoorde. Het tikken van zijn grote vingers op de tenorsaxofoon. Het duurde maar een halve minuut. Het werd mijn concert van de eeuw. Mijn held Sonny, die me nog steeds wekelijks nieuw leven inblaast met zijn tenor, stond naast me en swingde, zonder te blazen. Hij is de allergrootste jazzmuzikant die er is. Hij komt in oktober naar Groningen. Ik ga niet meer. Ik kan zijn ouderdom (78 jaar) niet meer velen. Ik wil geen verval horen. Ik wil Sonny voor altijd in mijn leven. Nooit zal ik vergeten dat ik hem mocht aankondigen, op die avond in het volle Concertgebouw. Dames en heren, Sonny Rollins!